دستور العمل بر سر سفره نشستن و آداب غذا خوردن ، در بین برخی از احادیث آمده است. حتی در این مورد حدیثی در کتاب نهج الحیاه یا فرهنگ سخنان فاطمه (ع) در صفحه 55 آمده است که آن حضرت می فرمایند: در سفره 12 خصلت یا دستور العمل وجود دارد که لازم است هر مسلمانی آنها را بداند. 4 مورد از این خصلت ها واجب، 4 مورد مستحب و 4 مورد زیبنده و نشانه ادب است .
دستور العمل بر سر سفره نشستن و آداب غذا خوردن ، در بین برخی از احادیث آمده است. حتی در این مورد حدیثی در کتاب نهج الحیاه یا فرهنگ سخنان فاطمه (ع) در صفحه 55 آمده است که آن حضرت می فرمایند: در سفره 12 خصلت یا دستور العمل وجود دارد که لازم است هر مسلمانی آنها را بداند. 4 مورد از این خصلت ها واجب، 4 مورد مستحب و 4 مورد زیبنده و نشانه ادب است و اما آنچه واجب است:
1- شناسایی پروردگار (و این که نعمت را از او بدانیم.)
2- راضی بودن از خواست پروردگار و نعمات او
3- گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در آغاز غذا
4- شکر و سپاسگزاری از خدا در آغاز و پایان غذا
و اما آنچه که سنت است:
1- شستشوی دست ها قبل از غذا (یا وضو گرفتن)
2- نشستن به جانب چپ
3- در حال نشسته غذا خوردن
4- با سه انگشت غذا خوردن
و اما آنچه که نشانه ادب است:
1- از آنچه که پیش روی شماست بخورید (و به طرف غذای مقابل دیگران دست درازی نکردن)
2- لقمه ها را کوچک برداشتن
3- غذا را به خوبی جویدن
4- هنگام غذا خوردن به صورت افراد زیاد نگاه نکردن